RECEPTY NA JEDLÁ, KTORÉ OCENÍ AJ VAŠA PLEŤ
Sme to, čo jeme. Naozaj! Každé sústo a každý dúšok ovplyvňujú vzhľad našej pokožky. Pozitívne i negatívne. Po dávke alkoholu alebo zlých tukov je pokožka mastná a nepekná. Naopak, tie správne vitamíny a nenasýtené mastné kyseliny dodajú vašej pokožke vzpruhu. Máme pre vás tipy na niekoľko hlavných jedál, vďaka ktorým bude vaša pokožka jasať. Pozor, recepty sú pre dve osoby.
Luxusná vločková kaša s mandľovým mliekom
Na začiatku potrebujete:
- 2 dl jačmenných vločiek
- 3 šálky mandľového mlieka
- Štipku soli
Všetko spoločne povarte asi 5 minút a tesne pred podávaním pridajte:
- Ešte trochu mandľového mlieka
- Veľkú lyžicu gréckeho jogurtu
- Hŕstku nasekaných orechov (vlašských, pistácií – alebo iných, ktoré máte radi)
- Čerstvé bobuľovité ovocie a figy
- Trošku medu, ak máte radšej sladšiu chuť
Šalát s cviklou a artičokami
Na šalát potrebujete:
- 1 cviklu, ktorú pečte v rúre s trochou repkového oleja, soli a pepra, dokým nezmäkne
- 3 artičoky. Aj tie upečte v rúre s trochou oleja do mäkka.
- 1 hrušku
- 4 kúsky špargle (sparenej vriacou vodou)
- Zmes lístkov baby špenátu, rukoly, poľníčka... (záleží na vás, čo máte radi a čo vám chutí)
- Kúsok tvrdého syra
- 2 lyžice na panvici opražených vlašských orechov
- 6 plátkov dobrej sušenej šunky
- 1 dl vareného jačmeňa alebo jačmenných krúp
A potom už je to jednoduché:
Všetku zeleninu nakrájajte a zmiešajte s ostatnými prísadami. Dobrú chuť!
Mrkvová polievka so sladkými zemiakmi a cibuľovým pestom
Na mrkvovú polievku potrebujete:
- 250 g mrkvy
- 300 g sladkých zemiakov
- Polovicu červenej cibule
- Polovicu červenej chilli papričky
- 2 strúčiky cesnaku
- 8 dl kuracieho vývaru
- 1,5 dl nízkotučnej smotany
- 1 čajovú lyžičku nastrúhaného čerstvého zázvoru
- Peper a soľ
V hrnci orestujte červenú cibuľu, pridajte chilli, zázvor a cesnak. Cibuľa musí zosklovatieť, ale cesnak sa nesmie spáliť! Potom pridajte nakrájanú mrkvu a sladké zemiaky a nechajte pár minút restovať. Potom prilejte vývar a varte zhruba 20 minút. To, že je zelenina hotová spoznáte tak, že sa dá ľahko prepichnúť vidličkou. Potom už len stačí zeleninu rozmixovať (v prípade, že nechcete úplne hladký krému, trochu odoberte bokom) a pridať smotanu. Ak by bola polievka príliš hustá, prilejte ešte trochu vývaru. Dosoľte a opeprite.
Už chýba len cibuľové pesto. Potrebujete:
- 200 g cibule
- 2 šálky opražených orechov
- 50 g parmezánu
- Soľ podľa chuti
- 4 dl olivového oleja
- Šťavu z polovice až z 1 citróna
Všetky ingrediencie rozmixujte na hladkú hmotu. Hotovo! Teraz už len stačí pridať na polievku. Ideálne ešte s lyžicou jogurtu a pražených semiačok.
Do každého z týchto jedál môžete bez obáv primiešať dennú dávku nášho The Solution™. Vďaka svojmu zloženiu chuť jedál nijako neovplyvní. Medzi hlavnými jedlami jedzte zeleninu, ovocie i oriešky. Myslite taktiež na dostatok tekutín. Ideálny spôsob, ako dodržať pitný režim, je pripraviť si domácu limonádu (bez cukru!).