NEALKOHOLICKÉ „VARENÉ VÍNO” PRE VIANOČNÚ NÁLADU
V Nórsku, domovskej krajine spoločnosti Oslo Skin Lab, považujú mnohí ľudia návštevu vianočných trhov spríjemnenú pohárom teplého vareného vína, známeho ako „gløgg”, za obľúbenú vianočnú zábavku a zimnú aktivitu. No keďže toto sviatočné obdobie doslova prekypuje alkoholom, nezaškodí dať vášmu telu, a v neposlednom rade aj pleti, od neho na chvíľku pauzičku. Preto vám prinášame nealkoholickú verziu nórskeho vareného vína „gløgg", ktorá chutí rovnako skvele, no nezaťaží vašu pečeň ani pokožku.
Zvyknete si taktiež počas Vianoc dopriať zopár pohárov vareného vína? Podeľte sa s nami o svoj recept na Instagrame!
A nezabudnite označiť @osloskinlab_slovakia!
Ingrediencie (8 porcií)
- 750 ml jablkovej šťavy
- 400 ml koncentrátu z čiernych ríbezlí
- 4 klinčeky
- kôra z 1 pomaranča
- 1 čajová lyžička kardamónu
- 1 celá škorica
- 350 ml medu
- 350 ml vody
- 100 gramov sušených hrozienok
- 100 gramov plátkov mandlí
- *hviezdička anýzu na ozdobu
- *tenké plátky čerstvého alebo pečeného pomaranča na ozdobu
Vo veľkom hrnci zohrejte všetky prísady, no nedovoľte, aby jeho obsah zovrel. Akonáhle sa zo zmesi začne pariť, stiahnite ju z ohňa a nechajte asi 30 minút len lúhovať. Následne zmes opäť zahrejte tak, aby bola príjemne teplá a pripravená na podávanie. Nakoniec už len pridajte ozdobu vo forme anýzu alebo pomarančových plátkov a dovoľte jej zahriať vašu vianočnú dušičku!